Главная » 2011 » Февраль » 9 » Що є кращим – статичний або динамічний сайт?
23:11
Що є кращим – статичний або динамічний сайт?

Матеріал спецкурсу "Основи веб-дизайну"

Статичний сайт – сайт створений за допомогою HTML, який може бути вдосконалено за допомогою таблиць стилів (CSS). Але будь-які зміни на сайті робляться через виправлення коду, відповідно, ці дії можуть бути виконані тільки адміністратором сайту.

                                                                                

    Динамічний сайт – сайт, написаний з використанням мов «високого рівня». Наприклад: C, C++, Visual Basic, Java, Python, PHP, Ruby, Perl, Паскаль, Delphi. Ці мови дозволяють змінювати або додавати інформацію на сайт, вносити зміни в його структуру без допомоги розробників або відвідувачів.

Що краще і простіше побудувати – статичний або динамічний веб-сайт?  Новачкам рекомендую почати з побудови статичних сайтів. Це може бути сайт-візитка, блог, міні-сайт, з  кількістю тематичних сторінок менш ніж 100.

Для того, щоб розпочати свій власний проект, ви повинні навчитися основам HTML і CSS, та навчитися працювати з графічними програмами, такими як Photoshop.

Але чому є необхідність створювати динамічні сайти, якщо кожен може легко створити сайт за допомогою HTML? Уявіть ситуацію, ви створили свій сайт, наповнивши його контентом. З кожним днем він зростає і розвивається. Кількість сторінок і файлів збільшується, і прийшов той день, коли у вас немає часу для моніторингу та процесу оновлення документів вашого сайту. Щоб вирішити цю проблему використовують серверні мови програмування, за допомогою яких будь-яка інформація може бути збережена на сервері, тобто, наприклад, з їх допомогою можна зробити гостьову книгу. Характерним для цих мов є те, що дані на вашому сайті, а саме його корисна частина (контент) зберігається в базі даних, яка знаходиться на сервері. Це може значно зменшити вагу сторінок. Але це не єдина перевага цих мов. З їх допомогою ви можете створити живий діалог на сайті, щоб підтримати  ж\журнали, блоги, обмін миттєвими повідомленнями, чат. Іншими словами, ці мови дозволяють створити позитивний вплив на життя в мережі. Звичайно, часу для вивчення цих мов може бути витрачено дуже багато.

Як почати створення сайтів? Щоб почати будівництво вашого сайту початківець-розробник повинен знати та зробити:

1.                          Розробка технічного завдання. Сайт, перш за все, повинен бути унікальним та надійним.

2.                          Перед початком роботи повинні бути описані питання навігації та структури сайту.

3.                          Створення  дизайну сайту.

4.                          Підготовка та оптимізація контенту.

5.                          Тестування сайту.

                                        

Просмотров: 1533 | Добавил: kostinavv | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: